Wegańska spiżarnia to książka, która przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom wegańskiego jedzenia. Już 3 sierpnia 2018 roku na polskim rynku pojawi się pozycja królowej wegańskich serów, Miyoko Schinner. Nie ma wątpliwości, że wielbiciele takiego stylu odżywiania czekają na ten światowy bestseller z niecierpliwością. Nic dziwnego, Schinner to niekwestionowany i ceniony autorytet w kuchni wegańskiej. Jesteście zaciekawieni, co takiego przygotowała czytelnikom w swojej książce? Koniecznie przekonajcie się sami!

Wegańska spiżarnia – zwariowane i smaczne przepisy

Od dłuższego już czasu należycie do grupy wegan, ale czasem zdarza się Wam zatęsknić za smakiem zapiekanego sera? A może chcielibyście zaskoczyć przyjaciół, przyrządzając im bezmięsne żeberka z sosem BBQ? Wyobraźcie sobie, że to wszystko jest możliwe! Kuchnia wegańska wcale nie jest nudna i monotematyczna, jeśli chodzi o smaki. Prezentowana dziś książka podnosi poprzeczkę w kuchni opartej na roślinach. I udowadnia, że weganizm to pełne głębokiego smaku dania i brak nudy na talerzu.

Jak już wspomnieliśmy, Miyoko Schinner to niekwestionowany autorytet w tej dziedzinie. Tym razem prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji najpopularniejszych produktów. Są to majonezy, sery, sosy, kiełbaski, makarony, kremy w stylu francuskim czy lody. W prezentowanej dziś pozycji znajdziecie nie tylko smaczne i zaskakujące przepisy, ale również niezwykle apetyczne zdjęcia, które pobudzą waszą wyobraźnię.

Książka zawiera także przepisy na gotowe mieszanki ciast i naleśników, które możesz długo przechowywać. Znajdziecie tu również instrukcje przygotowania podstawowych sosów, ciasteczek czy serów, które możecie dowolnie modyfikować, wzbogacając je o ulubione dodatki. Nie mogło zabraknąć także genialnych w swojej prostocie przepisów na bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiową, a nawet wegańską wieprzowinę.

Nie zwlekajcie dłużej i przekonajcie się sami, że kuchnia wegańska oferuje mnóstwo ciekawych pomysłów! A przejście na taką dietę wcale nie musi wiązać się nudą i niesmacznymi posiłkami. Miyoko Schinner udowadnia, że można jeść zdrowo i smacznie.

Przypominamy, że książka pt. Wegańska spiżarnia będzie dostępna od 3 sierpnia bieżącego roku. Znajdziecie ją tutaj. Gorąco polecamy!

Paulina Jaszczurowska