PolecamyPoradniki

W piekarni Pięciu Przemian – świetna propozycja na święta!

W piekarni Pięciu PrzemianW piekarni Pięciu Przemian to idealna propozycja dla wszystkich miłośników domowych wypieków. Anna Czelej jest specjalistką od gotowania według tej metody, o czym świadczy jej bestselerowa seria W kuchni Pięciu Przemian. Tym razem każdy amator domowego chleba, bułek, krakersów czy tart znajdzie tu coś dla siebie. A ponieważ zima już za pasem i wielkimi krokami zbliżają się święta, książka ta może okazać się strzałem w dziesiątkę. Zaskocz swoich bliskich i tym razem na wigilijnym stole podaj domowe wypieki, które podbiją serca gości.

W piekarni Pięciu Przemian

W książce znajdziecie aż 60 przepisów na różnego rodzaju pieczywo, tarty oraz krakersy. Jeśli nie tolerujesz glutenu, nic straconego! Autorka zadbała o to, by absolutnie każdy znalazł tu coś dla siebie. I tak, aż 60 przepisów to receptury na bezglutenowe przysmaki.

Zapach świeżego, pieczonego chleba to najwspanialszy aromat, jaki może unosić się w twojej kuchni. Dziś nie do końca wiadomo, co kryje się w kupnych produktach. Dlatego warto zniwelować ryzyko przyjmowania niezdrowych pokarmów. Wykorzystanie przepisów z książki Anny Czelej może okazać się świetną zabawą dla całej rodziny. Zaproś do kuchni dzieci, męża, partnera czy przyjaciół i wspólnie przekonajcie się, że upieczenie chleba, czy bułki nie jest wcale „czarną magią”. Stwórzcie przepyszne krakersy, które staną się smaczną i przede wszystkim zdrową przekąską. A jeśli najdzie was ochota na coś naprawdę pysznego i niezwykłego, zróbcie tartę, która sprawdzi się jako danie główne w każdej sytuacji.

Zbliżający się świąteczny czas to doskonała okazja byś wprowadziła do swojej kuchni coś nowego, zdrowego i smacznego. Serdecznie polecamy!

Inne książki z serii W kuchni Pięciu Przemian znajdziecie tutaj.

Paulina Roszko