PoradnikiRecenzje

Recenzja książki Tylko zupy. Sprawdź to!

Recenzja książki Tylko zupy

Jesteś znużony monotonią swoich obiadów? Chciałbyś częściej gotować, ale nie chcesz stać godzinami w kuchni? Przed Tobą recenzja książki Tylko zupy, która udowodni Ci, że zupa niejedno ma imię. I wcale nie trzeba spędzać nad nią wielu godzin, żeby była naprawdę smaczna.

Obiad w zasięgu ręki

Czy w Twoim jadłospisie często goszczą zupy? Bo w moim, muszę przyznać bez bicia, dość rzadko. To nie tak, że zup nie lubię, sytuacja jest wręcz odwrotna. Niestety w temacie pierwszego dania zazwyczaj brakowało mi czasu, umiejętności doprawiania i… chęci.

Bowiem zupy kojarzą mi się z posiłkami, które przygotowuje się wiele godzin, a do których pełnego sukcesu potrzebne są jakieś zdolności magiczne. Wielokrotnie gotowana przeze mnie zupa była za mało kwaśna, bez wyrazu, a już z pewnością zawsze było jej za dużo jak na moje zdolności konsumpcyjne.

Na szczęście z odsieczą przyszły Tylko zupy – przepisy na proste obiady, które zmieszczą się w jednej butelce. Czyli dokładnie tyle, ile jest mi potrzebne do zupowego szczęścia. 🙂

Recenzja książki Tylko zupy, którą znajdziesz na TaniaKsiazka.pl

Fot. A. Alimowska

Recenzja książki Tylko zupy

Bez względu na to, czy jesteś mistrzem gotowania zupy, czy tak jak ja, osobą chętniej ją jedzącą, niż gotującą – mam tytuł, który zainspiruje Cię do spojrzenia na pierwsze danie w nieco inny sposób.

Tylko zupy to propozycja niemal 70 zup, których przygotowanie nie wymaga od nas ani niezliczonych godzin w kuchni, ani wyjątkowych umiejętności.

Ponadto przepisy zamieszczone w książce mieszczą się w jednej butelce, co oznacza, że możemy zabrać ją ze sobą niemal wszędzie.

Tylko zupy – książki szukaj na TaniaKsiazka.pl

Fot. A. Alimowska

Cechą, za którą szczególnie cenię sobie poradnik Fery Green, to niezwykła prostota zawartych w niej dań. Krótka lista składników, kilka zwięzłych zdań opisujących proces przygotowywania i voilà! Nasz obiad gotowy.

Jako osoba zuposceptyczna jeśli chodzi o kuchenne eksperymenty, jestem absolutnie zachwycona! Jeśli jesteście ciekawi, jakie zupy znajdują się w naszym książkowym menu, są to zupy orzechowe, buliony, 100% warzywne oraz wariacje zup warzywnych w połączeniu ze zbożami.

Jako miłośniczka kuchni roślinnej, zyskałam całkiem nowe pole do popisu. 🙂 Z pewnością wśród podanych propozycji każdy odnajdzie wśród nich swoje smaki, a ja dzięki niej częściej będę zabierać do pracy pożywny obiad w butelce.

Jeśli recenzja książki Tylko zupy narobiła Ci smaka na prosty, domowy obiad – sięgnij po książkę, dostępną tutaj.

Recenzja książki Tylko zupy, którą znajdziesz na TaniaKsiazka.pl

Fot. A. Alimowska

Ania ocenia:
  • 10/10
    Jak oceniam warstwę wizualną wydania? - 10/10
  • 10/10
    Jak oceniam wartość praktyczną wiedzy zawartej w tytule? - 10/10
  • 10/10
    Czy poleciłabym ją znajomym? - 10/10
  • 9/10
    Czy wiedza zawarta w książce rzuca nowe światło na ujęcie tematu? - 9/10
9.8/10

Fragment recenzji:

Bez względu na to, czy jesteś mistrzem gotowania zupy, czy tak jak ja, osobą chętniej ją jedzącą, niż gotującą – mam tytuł, który zainspiruje Cię do spojrzenia na pierwsze danie w nieco inny sposób.

Tylko zupy to propozycja niemal 70 zup, których przygotowanie nie wymaga od nas ani niezliczonych godzin w kuchni, ani wyjątkowych umiejętności.

Cechą, za którą szczególnie cenię sobie poradnik Fery Green, to niezwykła prostota zawartych w niej dań. Krótka lista składników, kilka zwięzłych zdań opisujących proces przygotowywania i voilà! Nasz obiad gotowy.

Anna Alimowska