Owoce jagodowe Stephanie Pedersen dostępne w TaniaKsiążka.pl

Owoce jagodowe Stephanie Pedersen jeszcze w czerwcu trafi do sprzedaży. To kolejna część z serii Superfoods od Wydawnictwa Vivante.

Owoce jagodowe Stephanie Pedersen – zapowiedź

Książka Owoce jagodowe Stephanie Pedersen jest poświęcona owocom pełnym witamin i antyoksydantów, to: truskawki, jagody, żurawina, czarny bez, borówki, jeżyny, agrest, porzeczki i maliny. A teraz właśnie zaczyna się owocowy sezon!

Czy wiedzieliście o tym, że owoce jagodowe mogą trwale obniżać ciśnienie, obniżać poziom glukozy we krwi i poziom cholesterolu? Ale to nie wszystko. Dodają energii, wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych, prawidłowo wpływają na wzrok, a nawet mogą zbijać gorączkę.

W książce dowiedzie się tego i wiele więcej, jak obiecuje Wydawnictwo:

W książce znajdziesz ponad 75 przepisów na dania z owoców jagodowych oraz dowiesz się z niej:

  •  który owoc poprawia wydolność wzroku przy słabym świetle,
  •  jakie owoce pomagają zregenerować organizm po wysiłku fizycznym,
  •  które jagody powinieneś jeść, by poprawić sprawność mózgu,
  •  jaki gatunek jagód pomaga walczyć z opryszczką,
  •  jakie owoce włączyć do koktajli, by poprawić sprawność seksualną.

Autorką książki jest Stephanie Pedersen, dietetyczka i pasjonatka prostego i zdrowego gotowania. Zachęca do zdrowego szaleństwa w kuchni oraz do aktywności fizycznej, którą mogą być np. długie spacery.

Seria Superfoods od Wydawnictwa Vivante

W serii Superfoods znajdziemy obszerne publikacje dotyczące najbardziej wartościowych, bogatych w minerały i wartości odżywcze owoców, warzyw i nasion. To książki pełne wskazówek, jakie superfoods wybrać dla siebie i jak je przyrządzać, by były podstawą pysznych i zdrowych dań dla całej rodziny.

Do tej pory w serii Superfoods pojawiły się już publikacje:

  • Jarmuż o królu zielonych warzyw,
  • Kokos, czyli potężna dawka składników odżywczych na co dzień,
  • Chia, czyli szałwia hiszpańska, źródło kwasów omega 3,
  • Super ziarna, czyli drobna i niepozorna skarbnica zdrowia,
  • Super zboża o wspaniałości zbóż.

Każda z książek zawiera porady i wskazówki dotyczące obróbki superfoods wraz z mnóstwem dedykowanych zdrowiu przepisów.

Warto sięgnąć po Owoce jagodowe właśnie teraz. Mamy na nie sezon, a wiadomo, że właśnie wtedy owoce są najzdrowsze i najsmaczniejsze, i pełne wartości odżywczych. Za którymi przepadacie najbardziej?

Książkę Owoce jagodowe Stephanie Pedersen znajdziecie tutaj.

Inne książki z serii Superfoods są dostępne tutaj.

Aneta Świderska