Jadłonomia po polsku - kup na TaniaKsiazka.pl

Jadłonomia po polsku to książka, która zainteresuje wszystkich wielbicieli roślinnej kuchni. Warto też wspomnieć, że autorka, Marta Dymek, jest też założycielką popularnego bloga Jadłonomia. Najnowsza publikacja nie jest oczywiście jej pierwszą książką. Pozycje autorki cieszą się ogromnym zainteresowaniem wśród wszystkich miłośników kulinarnych poradników, którzy zrezygnowali z jedzenia mięsa. Prezentowana dziś książka jest już dostępna w sprzedaży. Tym samym, jeśli poszukujecie nietuzinkowych i inspirujących poradników kulinarnych, koniecznie zwróćcie uwagę na ten tytuł!

Jadłonomia po polsku - kup na TaniaKsiazka.pl

Jadłonomia po polsku – co znajdziecie w środku?

Tym razem autorka udowadnia, że do smacznych dań wcale nie potrzeba długiej listy z trudno dostępnymi składnikami. Poza tym pokazuje, że nie jedząc mięsa, nie trzeba też rezygnować z ulubionych, tradycyjnych smaków.

Tym samym czytelnicy znajdą tu aż sześć działów, podzielonych zgodnie z porami roku, a w nich mnóstwo roślinnych inspiracji. W końcu czekając na nowalijki, też przecież trzeba coś jeść. Wtedy doskonale sprawdzi się barszcz z wędzonymi śliwkami, kanapki z pastą z ciecierzycy i kiszonych ogórków, czy deser w postaci gryczanej granoli. Poza tym oprócz prostych i sprawdzonych przepisów odbiorcy mogą liczyć na praktyczne porady. Dzięki nim gotowanie stanie się jeszcze smaczniejsze i bardziej zrozumiałe. W końcu wiadomo, dlaczego latem do rosołu warto wrzucić bób, jak zrobić rewolucyjny pasztet bez pieczenia i czemu w bigosie tak dobrze smakuje kilka kawałków słodkiej dyni.

Jednak autorka daje w swoim poradniku jeszcze jedną ważną wskazówkę. Dzięki jej poradom nauczycie się gotować roślinnie po polsku, czyli po naszemu. W zgodzie z własnymi upodobaniami, smakami, chęciami i możliwościami.

Przypominamy, że książka pt. Jadłonomia po polsku jest już dostępna w sprzedaży. Wszystkich zainteresowanych tym poradnikiem, odsyłamy tutaj. Jeszcze raz gorąco polecamy ten tytuł każdemu, kto interesuje się kuchnią roślinną. Autorka w najnowszej publikacji udowadnia, że w takiej wersji tradycyjne dani polskie też doskonale smakują. Pokazuje też, że wcale nie trzeba rezygnować z ulubionych smaków. Koniecznie zatem to sprawdźcie i przekonajcie się o tym sami.

Paulina Roszko