PolecamyPoradnikiRecenzje

Czaromarownik 2021 – niech to będzie magiczny rok! Recenzja

Czaromarownik 2021 - niech to będzie magiczny rok! Recenzja

Kończący się właśnie rok dał nam wszystkim w kość i żegnamy go bez żalu. Od raczkującego 2021 mamy natomiast duże oczekiwania – powinien nam wynagrodzić krzywdy wyrządzone przez poprzednika. Co wy na to, żeby rozpocząć go więc z… odrobiną magii? Magiczny kalendarz, planer i niezbędnik każdej wiedźmy w jednym – tak można określić Czaromarownik 2021

Czaromarownik 2021 - sprawdź w TaniaKsiazka.pl

Czaromarownik 2021 – zaczarowanego Nowego Roku 

Bez wątpienia przez ostatni rok nagromadziło się wokół nas dużo złej energii. Czas więc wziąć sprawy w swoje ręce i odpędzić wszelkie negatywne fluidy!

Na pewno pomoże w tym wizualny aspekt Czaromarownika, sam w sobie wprawiający w dobry nastrój. To bowiem przede wszystkim rzecz przepięknie wykonana. Uwagę zwraca wysoka jakość wydruku. Oprawa jest twarda, ale równocześnie giętka, kalendarz więc bez trudu będzie można wsunąć do torebki czy plecaka. Na okładce widnieją fantastyczne ilustracje, które można zobaczyć także na pierwszych stronach. Czarodziejski design przewija się przez cały kalendarz, a czarno-żółta kolorystyka świetnie pasuje do całości. Szkoda jedynie, że więcej bogatych ilustracji w stylu grafik z okładki nie znalazło się w środku kalendarza (bo trudno od nich oderwać wzrok!).

Czaromarownik 2021 - sprawdź w TaniaKsiazka.pl

zdjęcia własne

Magia o wielu obliczach

Czaromarownik 2021 przypomina trochę małą, prywatną księgę czarów – i to nie tylko dzięki klimatycznym rysunkom. W środku znajdziecie bardzo dużo różnorodnych informacji ze świata magicznych rytuałów, tarota, astrologii i magii kryształów. Bardzo interesującym elementem są daty nietypowych świąt wypisane na początku każdego miesiąca — przy czym wśród powszechnie znanych okazji, takich jak Mikołajki czy Walentynki, pojawiają się m.in.: Samhain, misteria eleuzyjskie czy prastare święta słowiańskie.

Mając pod ręką Czaromarownik 2021 zawsze będziecie też wiedzieć, w jakiej fazie jest akurat księżyc i z jakimi planetami oddziałuje. Oprócz tego, co parę stron pojawia się obszerna notka na różne związane z magią tematy: a to poznasz alfabet runiczny i ukryte znaczenia jego symboli, a to przeczytasz o tym, jak niegdyś świętowano przesilenie, a to dowiesz się, jak wykonać rytuał przywołania kochanka.

Czaromarownik 2021 - sprawdź w TaniaKsiazka.pl

Twój czarodziejski (co)dziennik

Rytuały opisane w Czaromarowniku 2021 to w stu procentach biała magia. Niektóre są przedstawione dosyć ogólnikowo – za to na końcu kalendarza znajduje się bibliografia, z której mogą skorzystać bardziej dociekliwi. Jedne obrzędy brzmią bardziej przekonująco, inne trochę mniej, ale z pewnością każdy z nich poskutkuje nagromadzeniem wokół adepta sztuk magicznych dobrej energii, a także wdzięczności oraz zachwytu nad tym, co dobrego przygotowała dla nas Matka Ziemia i niebo pełne gwiazd.

Na początku miesiąca i przy każdej dacie jest miejsce na notatki, na przykład na wypisanie najważniejszych celów do spełnienia w danym okresie. Dzięki temu można także potraktować Czaromarownik 2021 jako dziennik osobistego rozwoju lub pamiętnik.

Czaromarownik 2021 - sprawdź w TaniaKsiazka.pl

zdjęcia własne

Czaromarownik 2021 – niech to będzie dobry rok!

Czaromarownik 2021 to idealna propozycja dla wszystkich, którzy interesują się magią w różnych jej przejawach, a także dla fanów estetycznych kalendarzy-planerów z dużą ilością miejsca na notatki. Jeśli kręci cię wiedza tajemna lub masz wśród bliskich osób kogoś, kto z uwagą śledzi ruchy planet i ich wpływ na swoje losy – voilà, oto pomysł na prezent idealny! Czaromarownik 2021 możecie znaleźć w tym miejscu.

I jeszcze na koniec, żeby podsumować w stylu zaklęć z Czaromarownika:

Rok 2021 będzie pomyślnym i dobrym rokiem. Niech tak się stanie!

Autorka recenzji: Magdalena Białek

Ocena Magdy
  • 10/10
    Czy kalendarz sprawdzi się jako prezent? - 10/10
  • 7/10
    Jak oceniam zawarte w kalendarzu informacje? - 7/10
  • 9/10
    Jak oceniam kalendarz pod względem projektu graficznego? - 9/10
8.7/10

Fragment recenzji

Czaromarownik przypomina trochę małą, prywatną księgę czarów – i to nie tylko dzięki klimatycznym rysunkom. W środku znajdziecie bardzo dużo różnorodnych informacji ze świata magicznych rytuałów, tarota, astrologii i magii kryształów.

Sending
User Review
0/10 (0 votes)
KsiążkoweWieści