Czwarta książka z serii „Superfoods” – kompleksowe omówienie najbardziej odżywczych roślin na świecie!

CO ZALICZAMY DO GRONA SUPER ZIAREN?
  • nasiona lnu,
  • nasiona szałwii hiszpańskiej,
  • nasiona konopi,
  • komosę ryżowa
  • amarantus.
DLACZEGO SUPER ZIARNA SĄ SUPER?

Te niepozorne ziarenka mogą zagwarantować naszemu organizmowi wszystkie składniki odżywcze, które bezpośrednio przekładają się na nasze zdrowie i energię, takie jak: białko, kwas foliowy, wapń, cynk, magnez, żelazo, fosfor, selen, miedź, mangan i tiamina. Wprowadzając je do naszej codziennej diety, wzbogacamy posiłki o bezcenne walory odżywcze i smakowe.

A PRECYZYJNIEJ I BARDZIEJ W PRAKTYCE
  • pomagają ci zadbać o serce,
  • łagodzą uderzenia gorąca,
  • wspomagają organizm w walce z cukrzycą,
  • są doskonałe na schorzenia układu pokarmowego,
  • pomagają walczyć z nowotworem,
  • są ważnym elementem diety podczas odchudzania.
CZEGO JESZCZE DOWIESZ SIĘ Z TEJ KSIĄŻKI
  • Czy super nasiona są bezglutenowe?
  • Czy osoby chore na cukrzycę powinny wprowadzić super nasiona do swojej diety?
  • W jaki sposób należy mielić siemię lniane?
  • Czy białe nasiona chia różnią się od czarnych pod względem wartości odżywczych?
  • Czy nasiona konopi i marihuana to ta sama roślina?

Książka zawiera ponad 75 fenomenalnych przepisów!